18.8 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Mit tegyünk, hogy képeink biztosan elpusztuljanak? És mit, ha nem akarjuk, hogy tönkremenjenek? 21.

21. Ne törjük magunkat holmi katalógus vagy lista készítésével. Sokkal több örömet okoz, ha időnként valami számunkra is meglepőt találunk a gyűjteményünkben.

– Egy számítógépes gyűjteményi katalógus és egy jól megválasztott tárgyszórendszer lehetővé teszi, hogy a műtárgyakat ne ötletszerűen, hanem csak a legszükségesebb mértékben mozgassuk. Nem a konzerválás szorosan vett problémája, de célszerű lenne a gyűjteményeknek egyeztetni a használt programjaikat, hogy egyszer megteremtődjék a lehetősége egy nagy, nemzeti fotóarchívum megvalósítására, mely a különböző helyeken őrzött eredetikről a digitális képet és az azonos szempontok alapján bevitt adatokat tárolja, kezeli, mi több akár forgalmazza is.

Előző cikk
Következő cikk
Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles